Előrejelzést írta – ZsoltiMeteo

36 órás előrejelzés

Szombat reggel

2022.05.21.

Szombatra virradóan jellemzően fátyolfelhős égbolt lesz a meghatározó. Majd kora reggel nyugat, északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró és egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Este még a változó irányú légmozgás lesz jellemző mely ekkor még mérsékelt marad. Ugyanakkor az éjszakai időszakban ismételten nyugatira, délnyugatira vált a szél iránya és 30-35 km/h-t meghaladó élénk lökést is produkálhat. Sőt a keleti medencében már a 40 km/h-t is elérhetik az egyes lökések sebessége. Szombaton reggel már az északnyugatira forduló szelet kísérhetik 40-50 km/h-s erős lökések, sőt az idő előrehaladtával már akár viharos széllökések is előfordulhatnak. Ez kezdetben a keleti medencében lesz jellemző, később nyugat felé haladva is tapasztalhatunk viharos lökéseket. Jellemzően 14 és 17 fok közötti intervallumokban mérhetjük a minimumértékeket.

Szombat délután

2022.05.21.

Szombaton a nap első felében még erősebben felhős idő lesz a jellemző, majd a déli óráktól az összefüggő felhőzet szakadozik, egyre inkább gomolyos szerkezetet ölt. Délelőtt szórványos jelleggel lehetnek záporok, de egy-egy zivatar is kialakulhat. A nyugati medence tágabb környezetében délután sem kizárható még zápor, zivatar. Erős 45-55 km/h-t meghaladó északnyugati szél várható, mely időnként viharossá is fokozódhat 60-70 km/h-s lökésekkel! Kis eséllyel 75-80 km/h-s széllökés nem kizárható. Késő délután, kora este veszít az erejéből a légmozgás. A délutáni csúcshőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

A Balaton vize Siófoknál 21°C

Vasárnap reggel

2022.05.22.

Vasárnap reggel gyengén felhős időre készülhetünk fel. Csapadékra nem kell számítani. A szombati állapotokhoz képest veszít az erejéből a légmozgás. Az északi, északnyugati légmozgást 25-35 km/h-s élénk lökések kísérhetik. A hőmérő higanyszála a leghidegebb percekben 12 és 15 fok közé kúszik vissza.

Előrejelzés frissítve - 2022.05.19. - 20:20