You are currently viewing Éjjel feltámad a szél!

Éjjel feltámad a szél!

Sőt még eshet is, de jelentős mennyiségű eső nem várható. Viharos lökések lehetnek, de a szélvihart azt megússzuk!

Ma napközben rekordok dőlhetnek, nem csak a napi melegrekord (2017 – Békéssámson – 39,0 fok), hanem a Magyarországon valaha mért legmagasabb hőmérséklet (2007 – Kiskunhalas – 41,9 fok) is megdőlhet!

Éjjel lehetnek villámok is – Schidru Péter fotója

A Balatonon is meleg lesz, de a 40 fok itt már nem lesz meg, sőt északnyugat felől már fokozatosan szivárogni fog be a hidegfront levegője. Délután megkezdődik a felhősödés, de az esti órákig nem lesz csapadék.

Nagyjából 22 óra magasságában nyugat felől egy nagyobb csapadéktömb érkezik. Záporos lesz a jelleg, de egy-egy zivatar sem kizárt, de jelentős mennyiség nem várható, maximum egy-egy gócban eshet több. A zivatarokat apróbb jég és viharos szél kísérheti.

Csapadékkal jön a szél is!

Az esővel megérkezik a szél is, mely viharos lehet! A legnagyobb lökések 80-90 km/h-t is elérhetik. De ahogy jött, úgy megy is, hajnalban már csak mérsékelt szélre kell készülnünk!

Stamlerné Kata fotója

A front mögött felfrissül a levegő, és a szombati maximumokhoz képest több fokot visszaesik a hőmérséklet. A délelőtt folyamán a felhőátvonulásokból lehet némi zápor, és a szél is feltámad, de délutánra újból 30 fok feletti maximumok lehetnek!

Hétfőtől újból folytatódik a hőség, visszatér a rekkenő meleg!

Kiemelt kép – Ladányi Máté