You are currently viewing Milyen idő lesz a hétévgén a Balatonon?

Milyen idő lesz a hétévgén a Balatonon?

Aki teheti célozza meg a Balatont a hétvégén. Érdemes vízpartra menni, mert nagyon meleg lesz. Igaz egy hidegfront okozhat némi szelet és esőt.

Pénteken estére a hőmérséklet 30-32 fok között alakulhat. Enyhe lesz az idő. Derűs idő várható, a szél pedig mérsékelt északkeleti lesz.

Szombaton hajnalban meglehet a trópusi éjszaka, a hőmérséklet minimuma 23 és 25 fok között alakulhat, nagyon meleg lesz. Felhő egészen délig nem lesz az égen, marad a napos idő. Délelőtt a nyugati szél megélénkül, a nyugati medencében már egy-egy élénk lökés sem lesz kizárt.

Bárácz Betti fotója

A déli órákban megközelíthetjük a 33-35 fokot, meleg lesz, de északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg a térséget. Egyre magasabbra nyomulnak a gomolyok, de esni a kora esti órákig biztosan nem fog. A szél mindenütt megélénkül, sőt akár erős lökések sem kizártak. A hőmérséklet maximuma 34 és 36 fok között alakulhat.

Az esti órákban nyugat felől csapadék érkezhet, mely főképp az éjszaka második felében okozhat némi záport, esetleg zivatart, nyomában erőssé, olykor viharossá fokozódhat az északnyugati szél. A csapadék gyorsan átvonul felettünk, legtovább a keleti medencében eshet. Ahogy elvonul a csapadék, úgy a szél is mérséklődik.

Vasárnap hajnalra továbbra is meleg időnk lesz, 21 és 25 fok közötti minimumokra készülhetünk. Az északnyugati szél egész nap élénk lesz, de egy-egy erős lökés sem kizárt. Reggel még több lesz a felhő, de délig kitisztul az ég, sok napsütés várható. A hőmérséklet kellemes nyárias lesz, 31 és 33 fok közötti maximumokra készülhetünk.

Wágner Gabriella

Szombaton és vasárnap is a tó vizének hőmérséklete 25 és 27 fok között alakulhat, fürdésre alkalmas, még a hideg víztől óckodóknak is.

A hőség a továbbiakban is folytatódik, amíg a meteorológus szem ellát, addig marad a kánikula és a csapadékmentes idő.

Kiemelt kép – Muha Zoltán