You are currently viewing Nyugodt napok kánikulával!

Nyugodt napok kánikulával!

Egy anticiklon hatására zavartalan napsütésre készülhetünk. Pénteken újra megjelennek a gomolyok, de egyre melegebb lesz.

Szerdára elhagyja térségünket a hidegfront felhőzete, de az északkeleti szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakulhat, estére viszont mérséklődik a szél, így a hőmérséklet jócskán visszaesik, 10 fok körül alakulhatnak a minimumok.

Csütörtökön hajnalra a hőmérséklet 10 fok alá hűl mindenütt. A völgyekben 4-6 fok közé csökken. Délután döntően napos időnk lesz, a szél mérséklődik. A délutáni maximumok elérhetik a 25 fokot újra, melegedés kezdődik. A déli szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.

Dávidné Varga Ildikó fotója

Pénteken a fátyolfelhők mellett egyre több gomoly növekszik az égre és néhol előfordulhat kisebb zápor, de csak kis helyre koncentrálódva. A déli szél mérsékelt lesz, és a hőmérséklet maximuma elérheti, sőt meg is haladhatja a 30 fokot, de reggel még 10 fok alatti minimumokra készülhetünk.

Szombaton tetőzik a meleg, 31 és 33 fok közötti maximumokra számíthatunk. Kezdetben a délnyugati szél élénk lesz, majd napközben északnyugatira fordul és megerősödik, sőt akár viharossá is fokozódik! Egy hidegfront vonul át felettünk, a szakadozott felhőzetből a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, hevesebb eseményekkel fűszerezve, de erről további részletek a hét második felében!

Vasárnapra kissé visszahűl a levegő, de marad a 30 fok közeli hőmérséklet, viszont az északias szél egész nap élénk lesz!

Kiemelt kép – Horváth Nikoletta