You are currently viewing Szél korbácsolhatja fel a Balatont!

Szél korbácsolhatja fel a Balatont!

A hétvégén több front is eléri a Balatont, közben szinte megállás nélkül erős, olykor viharos lesz a szél.

Csütörtökön előbb egy melegfront, majd egy hidegfront vonul át felettünk. Eleinte csak a Bakonyban lehetnek erősebb lökések, majd estére 40-50 km/h-s északnyugati szél várható a Balatonra.

Péntek reggel továbbra is a szél lesz főszerepben, erős, olykor viharos lökések lehetnek, és délután is marad ez a tendencia. A maximumok 3-6 fok között alakulnak, de a szél miatt csökkenhet a hőérzet. Kezdetben sok felhő lehet felettünk, majd fokozatosan felszakadozik és kisüt a nap.

Stamlerné Kata fotója

Szombaton délelőtt még szeles időben lesz részünk, majd délutánra mérséklődik átmenetileg. Este északnyugat felől egy melegfront érkezik, vasárnap hajnalra délnyugatira vált a szél, de erős légmozgás nem várható.

Vasárnap a melegfront felhőzete kezdetben felettünk lesz, de délutánra mindenütt kisüt a nap. Kellemes időnk lesz, a maximumok ezen a napon 4-6 fok között alakulhatnak.

Kora este északkelet felől beborul, és viharossá fokozódik az északnyugati szél. A záporok mellett hózáporok is kialakulhatnak.

Tóth Piros fotója

Összességében szeles, frontokkal teli időnk lesz. Sokat süthet a nap a frontok között, csapadék csupán vasárnap éjszaka várható. Hétfőtől nagy bizonytalansággal hidegebb légtömegek érkeznek fölénk. Holnap jövünk karácsonyi esélylatolgatásunkkal!

Kiemelt kép – Tolnai Éva