You are currently viewing Milyen idő lehet karácsonykor a Balatonon?

Milyen idő lehet karácsonykor a Balatonon?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy fehér lesz-e a karácsony. Erre még választ nem tudunk adni, de a következő időszakban két naponta írunk egy cikket az esélyekről.

Milyen idő várható a következő napokban?

Csütörtökön egy hidegfront éri el az országot, és egy vastagabb felhősáv vonul át felettünk. Számottevő csapadék nem várható. Az északnyugati szél már élénk lesz. Késő délutánra a felhők tovább robognak, kisüt a nap.

Pénteken napközben megélénkül az északnyugati szél, estére pedig már viharossá fokozódik, így újra felkorbácsolja a Balatont. Péntek reggel 30-45 , este viszont már 50-60 km/h-s lökések is előfordulhatnak. Csapadék nem várható.

A hétvégén a szombat lesz a nyugalmasabb, bár a szél továbbra is élénk lesz. Vasárnap délelőtt egy melegfront érkezik, átmenetileg a szél délnyugatira vált, majd az esti óráktól északnyugat felől egy hidegfront rontja el az időt, de csapadék továbbra sincs kilátásban, maximum a felhőátvonulásokból alakulhatnak ki hózáporok a hétfői napon.

Tamás Libor fotója

A jövő héten elsődleges modellfutások alapján hideg, de csapadékmentes időnk lehet. Éjjel erős fagyokkal, nappal fagypont körüli maximumokkal.

A mostani előrejelzések alapján nem várható fehér karácsony, bár ezt igen korai kimondani, hiszen még 9 nap van vissza karácsonyig. Legközelebb pénteken jövünk újabb cikkel.

Kiemelt kép – Tóth Piros